23 Nisan 2010 Cuma

Home Switchleri hakkında





Home switch girişine bir buton ve buna paralel olarak bağlayacağınız LED ilk denemelerinizde çok faydalı olacaktır.
Led ışıl ışıl parıldamasa da en azından butonun basılı olup olmadığını kolayca anlamanıza imkan verir.

Böyle bir görselliğe gerek olmadığını düşünebilirsiniz. Ancak 3 eksene ait butonların üçünün de bir birine paralel bağlı olması nedeniyle home işlemi biraz karmaşıktır.
Home işlemi başlatıldığında mekanizmalar sıra ile Home Switche çarpmak üzere harekete geçerler. (Sıralama Z, X, Y)
Home switche basıldığında hareketli eksen yavaşça frenleyerek durur. Durma işlemi çok sert gerçekleşmez. Aksi takdirde mekanizmada büyük sarsıntı oluşur.
Switch kapandığında mekanizma, switchi bir miktar geçer ve motor ters yönde çok yavaşça dönerek mekanizmayı switchten SysVar.SwOfset mesafesi kadar uzaklaştırır.
Switche carpan mekanizmanın ne zaman duracagı SysVar.Ivme, SysVar.Fmin gibi parametrelere bağlıdır. Sistem kısa zamanda duramayıp switchi parçalayabilir. Bu nedenle Home Switchlerinin hareket yönüne dik yerleştirilmemesi gerekir.

Home işlemi için makaralı switch yada daha iyisi optik-yarıklı sensör kullanmak gerekir.








Yandaki şemada optik yarıklı sensörle yapılmış home switch uygulaması görülmektedir. Bu devreden üç adet yapıp çıkışlarını B100D kartının Home Switch girişine bağlayabilirsiniz. Işığı kesen levhanın yeterince uzun olması önemlidir. Levha sensör yarığına girdikten sonra motorlar aniden durmayıp ilerlemeye devam etseler dahi levha sensörün yarığında kalmaya devam etmelidir. Aksi takdirde home işlemi yapılamayabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

B100D Kartını tanıyalım.

B100D, mekatroniks uygulamaları için geliştirilmiş hareket denetleme kartıdır. Usb kablo ile bilgisayara bağlanır ve enerjisini PC den alır. Motor sürücülerinize Clk ve Dir sinyalleri ile hükmeder.

Görsel dillerle yazılım geliştirme imkanı sunar.

Uygulama alanları: 2.5 ve 3 eksen cnc makineler, Robot kolu projeleri, Deney seti


B100D, Usb konnektörü haricinde 16 adet pine sahiptir. Kartin temel özellikleri, 3 Eksen için clk dir çıkışları, spindle motor için pwm hız kontrol çıkışı, home switch, acil stop ve 2 adet harici buton girişi, max 40Khz adımlama frekansı, dairesel ve doğrusal interpolasyon, programlanabilir hız profili, programlanabilir clk ve dir polaritesi, usb 2.0 interface. Açık kaynak yazılım örnekleri.

Bu devreyi B100D ile gerçekleştireceğiniz projelerde spindle motor devir sayısını yazılımla kontrol etmek için kullanabilirsiniz.

Blog Arşivi

Bu karta sahip olmak isterminiz

Bu Blogda Ara